Coronarun 31 mei - 1 juni

Soms zijn er ontwikkelingen in het leven waar je geen invloed op hebt. Kanker is een verschrikkelijke ziekte, die niet alleen invloed heeft op de patiënt maar ook op de naasten. Door deel te nemen aan de Roparun dragen wij bij aan hulp binnen de Palliatieve zorg. Wij zijn Stichting Estron Runners (Team 89) en zetten ons al vele jaren met ons complete team in. Het hele jaar door organiseren wij onder andere sportactiviteiten, inzamelingsacties en sponsorlopen op scholen. Op die manier proberen we zo veel mogelijk geld in te zamelen dat ten goede komt aan de Roparun. Uiteindelijk sluiten we het jaar af met het daadwerkelijke Roparun weekend. 

Het pinksterweekend zorgen we er met het hele team voor dat we de route van meer dan 500km volbrengen van Bremen naar Rotterdam met de lopers, fietsers, chauffeurs, fysiotherapeuten en catering. Kortom een weekend waar wij als team elk jaar weer naar uit kijken, het onderste uit de kan halen en grenzen verleggen. Helaas gaat het dit jaar anders!


Wereldwijd kregen we te maken met het Coronavirus. Een verschrikkelijk virus dat hard toeslaat in alle lagen van onze samenleving. Om de situatie beheersbaar te krijgen werd er door de overheid besloten om alle activiteiten te schrappen waar mensen bij elkaar kwamen, waardoor helaas ook de Roparun van de kalender verdween. 

Ook wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en maatregelen van de overheid. Ondanks dat de Roparun dit jaar niet doorgaat, voelen wij als team de energie om het pinksterweekend iets te gaan doen.


De Estron Runners gaan het komende pinksterweekend een Coronarun houden. Dit is een 24-uurs activiteiten-estafette waarbij elk teamlid een uur lang een activiteit invult naar eigen keuze. Dat kan bijvoorbeeld wandelen, fietsen, skeeleren, hardlopen of een andere activiteit zijn. We zullen digitaal het stokje overdragen naar het volgende teamlid via onze gezamenlijke Whatsapp groep. We laten weten wanneer we gestart en geëindigd zijn, zodat de volgende weet dat hij of zij aan de beurt is. We beginnen op 1e pinksterdag 31 mei 2020 om 12:00 uur en zullen 24 uur later eindigen, op 2e pinksterdag 1 juni 2020 om 12:00 uur. 


Op deze manier willen wij alle harde werkers in verschillende beroepen een hart onder de riem steken. Wij willen laten zien hoe trots we zijn op iedereen die bezig zijn het coronavirus te bestrijden. In het bijzonder het zorgpersoneel, GGD, mantelzorgers, laboranten, brandweer, politie, enz.

Bent u enthousiast geworden en heeft u ook behoefte om bijvoorbeeld een financiële bijdrage te leveren, dan kunt u uw bijdrage overmaken op het rekeningnummer: 

 

NL31 RABO 0167 9543 18 t.n.v. Stichting Estron Runners o.v.v. Coronarun

 

De donaties zullen deze keer niet naar Stichting Roparun gaan, maar wij willen deze beschikbaar stellen aan verzorgingsinstellingen in de regio. Wanneer de verzorgingshuizen weer opengaan en familie, opa en/of oma en andere geliefden weer mogen bezoeken, willen wij deze instellingen namens onze donateurs een bedrag schenken. Dit omdat ze bijvoorbeeld voor bewoners, familie en personeel een gezellige middag/avond kunnen organiseren. Al is het maar een doos gebak. 

 

Het gaat er ons om, met dit evenement, duidelijk te maken dat we op dit moment allemaal met Corona bezig zijn. Met deze actie willen de leden van Roparunteam Estron Runners ook iets doen als teken van medeleven aan iedereen die het op dit moment extra moeilijk heeft.


Samen staan we sterk en gaan we dit overwinnen! 

Kunnen we op uw steun rekenen?